Bed & Breakfast Brugge – De Doeninghe

Brugge

belfortIn het middeleeuwse Brugse stadscentrum, ook wel het ‘ Venetië van het noorden’ genoemd, kunt u dagenlang rondslenteren in typische straatjes, over schilderachtige bruggen, reien en pleintjes, kijkend naar monumentale historische huizen, herenhuizen of kleine godshuizen met trapgevels. De vredige sfeer van het Begijnhof, de parken en het Minnewater zal u zeker bekoren, evenals de kunstzinnige rijkdom van ontelbare monumenten en, zonder twijfel, de belangrijke kunstwerken in de musea. Alle musea zijn historische gebouwen en kleinschalig: het Groeningemuseum met de Vlaamse Primitieven, het Arentshuis, het Gruuthuse, het Memlingmuseum, het Archeologisch Museum, het Stadhuis met zijn Gotische Zaal , het Brugse Vrije met zijn Renaissancezaal , het Museum O-L-Vrouw-ter-Potterie… Ook de talrijke kerken zullen u zeker fascineren zoals de St-Salvatorskathedraal, de Heilig-Bloedbasiliek, de O-L-Vrouwkerk, de St-Walburgakerk, de O-L-Vrouw-ter-Potterie, de St-Jacobskerk, de St-Gilliskerk, de St-Annakerk, de Jeruzalemkerk, het Engels Klooster, de Begijnhofkerk, enz.

Voor meer informatie (geschiedenis, musea, monumenten…) kunt u ook surfen naar de Brugse Website (http://www.brugge.be).

Romantici kunnen Brugge ook verkennen vanuit een huurkoets of via een boottochtje op de reien. Voor sportievelingen is het mogelijk een fiets te huren in de stad . (Wij beschikken over een fietsenberging). Met een comfortabel minibusje wordt u langs de mooiste plekjes van de stad gevoerd, met commentaar in eigen taal.
Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een lekkere maaltijd. Onze stad is immers niet alleen befaamd om haar culturele rijkdom, maar ook om haar voortreffelijke gastronomie.

De nabije Brugse omgeving

Even buiten Brugge komt u meteen terecht in het vlakke groene polderlandschap, dat uitnodigt tot een ontspannende fietstocht naar Damme, Lissewege, Oostkerke of Sluis, tot een fikse wandeling of een rustige boottocht naar Damme.

Brugge als uitvalsbasis naar andere Vlaamse kunststeden

  • Gent, oude historische kunst- en universiteitsstad (o.a. Sint-Baafskathedraal met Van Eycks Lam Gods, Gravensteen, belangrijke musea….) op 45 km of 20 min. trein;
  • Antwerpen, Rubensstad ( en Van Dyck, Jordaens, Bruegel, Plantijn…) en wereldhaven. op 90 km of 60 min. trein.

Daguitstappen:

  • Naar de kust ( 25 km of 25 min. trein),o.a. Oostende, Wenduine, Knokke, De Haan…
  • Naar het natuurreservaat het Zwin (25 km ),
  • Naar IeperPassendale (50 km of 50 min. auto) en de oorlogsgeschiedenis van W.O.1 –
  • Naar Nederland (Sluis, Breskens, Veere, Middelburg…).
  • Naar Frankrijk (Lille,…)